Història

LEscola Municipal de Música Conrad Saló

LEscola Comarcal de Cobla Conrad Saló va néixer amb lobjectiu de formar músics en un moment en què hi havia mancança de joves vocacions, en la línia daltres escoles del país nascudes a finals dels anys setanta i principis dels vuitanta, com les de Sabadell o Blanes. Amb lajut de diversos patrons locals es va adquirir un banc dinstruments i es començaren les primeres classes dinstrument. Els professors eren destacats intèrprets de cobles orquestra empordaneses. El banc dinstruments ha estat i és un fet diferencial de lescola. En el moment en què va ser creat va facilitar laccés a a lestudi dels instruments de la cobla a diverses generacions de músics bisbalencs i empordanesos. La proximitat de la família de constructors locals Pardo, un referent en aquell moment, va sumar actius pel creixement de lescola.

El model descola va nodrir-se del model daprenentatge musical històric dels músics de cobla orquestra, que posa l’èmfasi en lestreta relació que sestableix entre el mestre i el deixeble, i que va més enllà densenyar lofici. Amb els anys aquest model ha anat deixant pas als nous models descola de música i didentitat professional, però sense deixar de banda les virtuts identitàries que es desprenen daquest model històric.

Actualment lEMM Conrad Saló té un programa específic per als alumnes de P4 i P5, anomenat CANTEM  i BALLEM, on els infants sintrodueixen en el món de la música a través del moviment. Per als alumnes de Primària, Secundària i Batxillerat sofereix una base musical sòlida basada en laprenentatge dun o més instruments i la participació en els diferents conjunts instrumentals i vocals de lescola, amb lobjectiu final de gaudir de lexperiència musical en grup. També tenim programes per preparar laccés al Grau Superior i programes específics per a adults. El tret distintiu de lEMM Conrad Saló és lespecialització en els instruments de la cobla, tanmateix, des de lany 2000 sofereixen els ensenyaments dun ampli ventall dinstruments. Amb larribada de lequip directiu actual es va redefinir la línia de lescola de música. Actualment, seguim posant els màxims esforços per tirar endavant lensenyament dels instruments de cobla, però ara amb una mirada contemporània i oferint una formació àmplia on hi caben tot tipus de músiques.

Lescola està situada a ledifici del Teatre El Mundial, fet que facilita laccés a un equipament complet, no només pel que fa als espais (aules, teatre amfiteatre), sinó també al material (equips de sonorització). Aquest equipament facilita i pot permetre multiplicar les sinèrgies amb altres col·lectius dusuaris de El Mundial.

LEMM Conrad Saló és un referent a Catalunya pel que fa als ensenyaments de música per cobla i compta amb una població escolar fidelitzada que supera amb escreix el centenar dalumnes.